URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
20 Noiembrie 2013, 07:17

Poloiştii de la CSM Digi debutează în grupele principale ale Ligii Campionilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Poloiştii de la CSM Digi Oradea debutează miercuri seară în grupele principale ale Ligii Campionilor Europeni.

Formaţia orădeană, pregătită de antrenorul Dorin Costrăş, evoluează de la ora 19.45 în Germania, în compania celor de la Spandau Berlin. Meciul contează pentru Grupa B, grupă din care mai fac parte formaţiile Radnicki, detinatoarea trofeului Euro Cup, Galatasaray Istanbul, Brescia şi Partizan Belgrad.

În total, în această fază vor fi zece etape, în care echipele vor evolua după sistemul fiecare cu fiecare, acasă şi în deplasare, iar la final, primele trei clasate se vor califica pentru turneul Final Six, programat la Barcelona, în perioada 29-31 mai, anul viitor.

În această primă etapă, de miercuri, 20 noiembrie, în celelalte două partide din grupa B, Radnicki evoluează în Turcia, în compania celor de la Galatasaray, iar în Italia, Brescia primeşte vizita echipei Partizan Belgrad.

Interesant este faptul că echipa spaniolă, Barceloneta, este calificata direct la turneul final, în calitate de gazdă a turneului, iar, în acest fel. din grupa A doar două echipe se vor califica pentru Final Six.

În prima etapa din grupa A, Primorje, echipa la care evoluează şi internaţionalul român Cosmin Radu, joacă la Barcelona, cu Atletic Barceloneta, deţinătoarea trofeului din 2012, italienii de la Pro Recco, joacă în Ungaria, cu Eger, iar finalista din 2013, Jug Dubrovnik, primeşte vizita grecilor de la Olympiakos Pireu.

Pentru CSM Digi Oradea, meciul cu Spandau se anunţă foarte disputat, cele două echipe fiind de valori apropiate, astfel că bihorenii vor încerca obţinerea unui rezultat bun din această fază a grupelor încă din acest prim joc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON