URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
14 Septembrie 2011, 17:21

Handbaliştii de la CSM au câştigat şi turneul de la Sighişoara şi aşteaptă încrezători debutul de campionat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa orădeană de handbal masculin CSM şi-a încheiat pregătirile în vederea abordării noului sezon competiţional cu un turneu de verificare la Sighişoara, pe care a reuşit să-l câştige.

Elevii antrenorului Sebastian Tudor au întâlnit, cu o săptămână înaintea debutului campionatului Diviziei A, formaţiile HC Arad, CNOE Sighişoara şi Univ. Craiova.

În primul joc, handbaliştii orădeni au reuşit să se impună în faţa arădenilor destul de clar, la o diferenţă de 9 goluri. În jocul al doilea, însă, în compania gazdelor, de la CNOE Sighişoara, bihorenii au suferit o înfrângere, la limită, cu 25-26, pentru ca în faţa oltenilor de la Universitatea Craiova să se impună, iarăşi, clar, la 10 goluri diferenţă.

CSM a câştigat turneul de la Sighişoara la golaveraj, devansând, în ordine, echipele CNOE Sighişoara, Univ. Craiova şi HC Arad.

Toate echipele întâlnite la acest turneu vor fi adversare pentru orădeni şi-n campionatul seriei vestice a Diviziei A, care va debuta duminică, 18 septembrie.

"Am înregistrat un duş rece cu Sighişoara, echipă pe o vom întâlni şi în prima etapă, la noi. Sper ca acest rezultat să-i trezească pe jucători şi să debutăm cu dreptul duminică în campionat. Am pus accent în acest turneu pe apărare. Suntem destul de pregătiţi pentru a începe competiţia oficială", a declarat antrenorul Sebastian Tudor.

O prestaţie bună în turneul de la Sighişoara a avut-o pivotul Ionuţ Luca, în timp ce Alex Farcaş, Andrei Macovei şi portarul Eugen Leu au consemnat "aceleaşi prestaţii, constant bune", conform antrenorului orădean.

În total, în această vară, echipa orădeană de handbal masculin a disputat 14 jocuri amicale, dintre care pe 11 le-a câştigat şi doar în 3 a cunoscut înfrângerea.

În prima etapă a sezonului 2011-2012, CSM Oradea va primi duminică, pe teren propriu, replica celor de la CNOE Sighişoara. Meciul este programat la sala de la Sântandrei, de la ora 12, Arena "Antonio Alexe" fiind ocupată până duminică, inclusiv, cu întrecerile Campionatului Naţional de spadă.

"Echipa din Sighişoara este o formaţie tânără, ambiţioasă, care aleargă foarte mult. Cu toate astea noi suntem favoriţi şi dorim să debutăm cu dreptul în noul campionat", a declarat antrenorul Sebastian Tudor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON