URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
02 Septembrie 2011, 07:54

Evoluţii diferite pentru Bihorul Beiuş şi Unirea Valea lui Mihai în acest weekend

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţiile bihorene de fotbal componente ale Seriei a V-a din Liga a III-a vor avea program diferit în acest sfârşit de săptămână, în cadrul etapei a III-a. Astfel, dacă CF Bihorul Beiuş va evolua în deplasare, pe terenul echipei Gloria Reşiţa, vineri, de la ora 17, în schimb, Unirea Valea lui Mihai va juca sâmbătă, de la aceaşi oră, 17, pe teren propriu, în compania grupării Autocatania Caransebeş.

După ce s-au impus în primele două etape, acumulând punctaj maxim şi urcând până pe poziţia secundă a clasamentului, beiuşenii au făcut acum deplasarea la Reşiţa pentru a servi replica formaţiei locale Gloria, o echipă care, după primele două runde, se situează abia pe locul al XII-lea, cu un singur punct acumulat, urmare a unui rezultat de egalitate înregistrat.

Prin prisma poziţiilor din clasament, beiuşenii sunt favoriţi în această dispută, dar evoluţia de pe teren propriu a celor de la Gloria le dă "frisoane", astfel că în jocul de vineri fotbaliştii de la CF Bihorul îşi propun să fie foarte precauţi şi, dacă se poate, să speculeze greşeala adversarului şi să se întoarcă cu punct sau puncte de pe malurile Bârzavei. Jocul dintre Gloria şi CF Bihorul va fi condus de o brigadă de arbitri timişeană, ce-l va avea la centru pe Dorian Bârzuca din Lugoj.

Unirea Valea lui Mihai, în schimb, după ce s-a întors, în etapa precedentă, cu toate punctele de la Becicherecu Mic, din judeţul Timiş, revine pe teren propriu şi, sâmbătă, va primi replica unei echipe bune a campionatului, Autocatania Caransebeş, formaţie care şi în sezonul trecut s-a situat în partea superioară a clasamentului seriei.

Astfel, se anunţă o bătălie serioasă pentru elevii lui Rudy Kovacs, dar după ce din primele două jocuri au obţinut 4 puncte din 6 posibile, uniriştii doresc să nu dezamăgească nici de această dată, ci chiar să obţină şi prima victorie pe teren propriu în noul campionat şi de la promovarea în Liga a III-a.

Meciul de la Valea lui Mihai, dintre Unirea şi Autocatania va fi arbitrat la centru de năsăudeanul Claudiu Ştefănuţi.

Din etapa a III-a a Seriei a V-a din Liga a III-a la fotbal, jocuri programate vineri şi sâmbătă, se mai remarcă duelurile: Jiul Petroşani - Milenium Giarmata şi Naţional Sebiş - Şcolar Reşiţa.


Programul rundei:

Etapa a 3-a

02.sep.2011 17:00 Jiul Petroşani - Milenium Giarmata
03.sep.2011 17:00 Flacăra Făget - Nova Becicheru Mic
03.sep.2011 17:00 Unirea Valea lui M. - Autocatania
02.sep.2011 17:00 Naţional Sebiş - ŞCOLAR Resiţa
02.sep.2011 17:00 Gloria Reşiţa - Bihorul Beiuş
02.sep.2011 17:00 CFR Simeria - ACS Recaş
03.sep.2011 17:00 CS Vladimirescu - FC Timişoara II
02.sep.2011 17:00 FC Hunedoara - Gloria CTP Arad


Clasament

clasament liga 3 etapa 3.jpg

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON