URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 28 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Iunie 2013, 09:01

Bihorul găzduieşte cel mai mare concurs de triatlon pe distanţe lungi din România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
În acest sfârşit de săptămână în Oradea şi Paleu se desfăşoară cel mai important eveniment din triatlonul românesc pe distanţe lungi. Este vorba despre Cupa Ideart X-Man, ajunsă la ediţia a IV-a. Organizat de Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, dar împreună şi cu alţi peste 40 de organizatori şi voluntari de la AS Xterra Sport Bihor şi Asociatia Eco Mountain Transylvania, concursul are loc sâmbătă.

Întrecerile se desfăşoară pe două lungimi de traseu. Prima categorie este egală cu lungimea unei competiţii Ironman: înot pe distanţa de 3.800 m, concurs de biciclete pe un traseu de 180 km şi alergare pe distanţa de 42,2 km.

Cea de-a doua categorie este egală cu lungimea Half Ironman, adică 1.900 m înot, 90 km pentru ciclism şi 21,1 km pentru alergare. Conform regulamentului, traseele pot fi parcurse atât în individual, cât şi în echipe.

"Fiecare sportiv care termină în timpul limită de 16 ore de la începerea concursului, toate probele consecutive, este considerat un Ironman", a declarat Szokolszky Istvan, vicepreşedintele Xterra Sport Bihor.

În acest an, evenimentul a căpătat caracter internaţional prin participarea unor sportivi din afara graniţelor ţării, inclusiv din Olanda. De asemenea, numărul concurenţilor înscrişi în competiţie pentru această ediţie este mai mare comparativ cu anii precedenţi.

Startul este programat la Lacul Paleu, unde se desfăşoară proba de înot. Apoi concurenţii vor parcurge traseul de ciclism, care parcurge drumul judeţean Paleu - Uileacul de Munte - Cetariu - Cauaceu dus-întors de mai multe ori. Bicicliştii vor intra în Oradea prin Săldăbagiu de Munte şi în final vor ajunge în Parcul Brătianu, unde concurenţii parcurg proba de alergare.

Concursul este inclus în calendarul Federaţiei Române de Triatlon, iar cu acest prilej vor fi desemnaţi şi campionii naţionali pe cele două lungimi de traseu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@ avem drogati :)))
evaziune eşti tu; confunzi sportul cu ştirile de la ora 5, mă mir cum ai ştiut să te conectezi la internet... poate te-a ajutat cineva :))
Postat 22 Iunie 2013, 20:14 de io
traiasca infractori sustinuti de lege !
si aici bineinteles evaziunea in floare !!!!
Postat 22 Iunie 2013, 09:21 de avem drogati :)))
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON