URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
04 Septembrie 2011, 11:44

Baschetbaliştii de la CSM s-au distrat cu cei de la Nyiregyhaza

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Foraţia orădeană de baschet masculin CSM a defilat pur şi simplu în cea de-a doua etapă a turneului pe care-l organizează în acest sfârşit de săptămână la Arena Antonio Alexe şi care se desfăşoară în memoria celui care a fost Tony Alexe, regretat baschetbalist, jucător al formaţiei orădene şi căpitan al echipei naţionale şi al campioanei Asesoft Ploieşti.

Sâmbătă, elevii antrenorului Cristian Achim au întâlnit echipa maghiară Nyiregyhaza, formaţie pe care au depăşit-o net, învingând-o cu scorul de 92-66. Pe reprize s-a consemnat 28-21, 19-17, 21-12 şi 24-16.

Spre deosebire de jocul din prima etapă cu Debrecen, de această dată, baschetbaliştii orădeni au început mult mai bine jocul şi, după 10 minute, conduceau cu 7 puncte diferenţă. Până la pauza mare diferenţa s-a mărit la 9 puncte, pentru ca în partea a doua, în sferturile III şi IV, jucătorii CSM-ului să-şi mărească considerabil avantajul, astfel că, cu 10 minute înainte de final, ei conduceau cu 18 puncte. La sfârşit s-au impus la o diferenţă de 26 de puncte.

Rezultatul final, dar şi evoluţia echipei favorite, i-a bucurat pe cei circa 500 de spectatori prezenţi la sală, dându-le speranţe pentru evoluţiile viitoare, dar mai cu seamă pentru jocurile oficiale din campionat şi cupă.

Marcatorii CSM-ului orădean în disputa cu ungurii de la Nyireghaza au fost: Markovic - 20 puncte, Pesic - 18, Maric - 11, Lazar - 10, Lupusavei - 9, Franklin - 9, Ştefan - 6, Topchov - 4, Pascu - 3 şi Paşca - 2 puncte.

De la maghiari s-a remarcat în special Stefan Fekete, autor a 20 de puncte, dar şi veteranul Sitku, care la cei 40 de ani pe care îi are a reuşit o prestaţie bună, concretizată şi cu 15 puncte pe tabela de marcaj.

În celălalt joc al etapei a II-a, Mobitelco Cluj a învins şi mai clar formaţia din Debrecen, cu scorul de 103-69.

Duminică, în ultima zi a Memorialului Antonio Alexe, au loc practic finalele. Astfel, pentru locul al III-lea, de la ora 10.30, se vor întâlni cele două echipe din Ungaria, Nyireghaza şi Debrecen, pentru ca, de la ora 12.30, în meciul vedetă al turneului, care va decide câştigătoarea, CSM Oradea să întâlnească echipa campioană a României „în exerciţiu", Mobitelco Cluj.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Felicitari !
CSM, isi respecta blazonul!
Postat 04 Septembrie 2011, 20:45 de book
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON