URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
24 Ianuarie 2012, 09:26

Poloiştii tricolori au cedat şi în faţa Germaniei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa naţională de polo pe apă a României şi-a încheiat parcursul din cadrul grupei B de la Campionatul European din Olanda, de la Eindhoven, cu o înfrângere. Astfel, după ce au cedat clar în faţa sârbilor, în penultima etapă, luni, poloiştii tricolori au fost învinşi şi de echipa Germaniei, ce-i drept, de data aceasta la limită, cu 10-9.

Echipa reprezentativă a pierdut astfel toate jocurile din faza grupelor la această ediţie a CE, urmând a evolua de acum pentru locurile din partea inferioară a clasamentului competiţiei.

Din păcate, grupa foarte puternică, cu unele dintre cele mai bune echipe ale lumii au privat-o pe reprezentativa tricoloră de o comportare mai bună, cu toate că exceptând jocul cu Serbia, elevii antrenorului Kovacs Istvan au avut prestaţii foarte bune.

În meciul cu nemţii, România a jucat fără Tiberiu Negrean, care are dureri la genunchi, fiind lăsat pe banca de rezerve. La finalul partidei însă, şi orădeanul Ramiro Georgescu a acuzat dureri la ureche, după ce a fost lovit de unul dintre adversari. Jucătorul nostru a fost transportat la spital, pentru investigaţii.

Meciul a fost foarte echilibrat, doar uşorul avans din primul sfert luat de poloiştii germani, ajutându-i pe aceştia să-şi adjudece partida. Orădeanul Nicolae Diaconu a fost cel mai eficace din echipa ţării noastre, cu trei reuşite la activ.

În ceea ce priveşte celelalte confruntări ale zilei de luni de la Europenele de polo din Olanda, Croaţia a câştigat primul joc, în faţa Spaniei cu 11 la 10 şi aşteaptă rezultatele din celelalte partide pentru a afla dacă luptă pentru medalii sau va juca pentru locurile 7-12. Cum Muntenegru a învins Serbia cu 11 la 7, iar Germania a câştigat partida cu naţionala noastră, echipa care iese din lupta pentru medalii este Croaţia. Spania termină grupa pe locul patru şi va întâlni în următorul meci, Turcia.

În Grupa A, Ungaria a administrat Turciei cea mai dură înfrângere, 22-2 şi a încheiat preliminariile pe primul loc cu maximum de puncte 15. Kasas&Co asteaptă acum meciul din sferturile de finala pentru a-şi afla adversara din penultimul act al competiţiei. Olanda a produs surpriza după ce a trecut de Macedonia cu 10 la 8, astfel că ex-iugoslavii vor fi adversarii României din următorul meci de la Eindhoven. Italia şi Grecia joacă pentru locurile doi - trei din grupa A.


România - Germania 9-10 (2-4,3-2,2-2,2-2)

România: Stoenescu, Radu 2, Negrean, Diaconu 3, Iosep 1, Buşilă, Matei, Chioveanu, Goanţă, Georgescu, Ghiban 1, Kadar 2, Drăguşin. Antrenor: Istvan Kovacs

Germania: Tchigir, Wollthan, Schroedter, Real, Stamm 2, Politze 2, Sukowski 1, Schuler 1, Kreuzmann, Oeler 2 , Schlotterbeck 1, Roeßing 1, Kong, Antrenor: Hagen Stamm
Arbitrii: Fillipo Gomez (Italia) şi Anton Bervoets (Olanda)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON