URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 22 IANUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Anul 2025 înseamnă, după trei cincinale, prima absență a lui Ilie Bolojan de la cârma Oradiei și a județului. Dacă lucrurile vor merge bine, e semn că sistemul de lucru al actualului șef al Senatului a fost implementat cu succes. Dacă nu, vom rămâne cu regretul că mandatele lui Bolojan au fost o excepție în administrația publică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă vine să credeți că, deși conducerea Consiliului Județean Bihor i-a cerut să demisioneze, șeful DGASPC, Călin Puia, a refuzat, sfidător, să facă acest gest de minimă onoare? Că, dimpotrivă, a ales să târască în scandal atât instituția pe care o conduce (unde săptămâna trecută procurorii și polițiștii au descins cu mandat de percheziție fiindcă directorul nu le-a pus documente la dispoziție de bunăvoie), cât și administrația județeană însăși (care i-a deschis și ea o anchetă administrativă)?
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că intrarea în Spațiul Schengen este un lucru bun pentru români?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât discuțiile în sfera politică cu privire la formarea unui guvern sunt extrem de tensionate, este important de cunoscut modul în care funcționează un guvern după alegeri, pe de o parte, iar, pe de altă parte, cum „răspunde” un guvern în fața parlamentului pe durata întregului său mandat...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Septembrie 2010, 09:31

De 50 de ani, construieşte singur o catedrală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spaniolul Justo Gallego Martinez a început construcţia catedralei în 12 octombrie 1961, după ce a fost expulzat din mănăstirea cisterciană pentru că avea tuberculoză.

Catedrala lui Justo este o clădire de mari proporţii, asemănătoare unei catedrale creştine, situată în Mejorada del Campo (Madrid). De cincizeci de ani un singur om munceşte pe şantierul bisericii.

Juan Gallego Martinez, care a împlinit recent 85 de ani, este un fost călugăr din ordinul cistercian. În 1961 a fost expulzat din mănăstirea Santa Maria de Huerta pentru că era bolnav de tuberculoză. Surprinzător, Justo a învins boala, iar drept mulţumire lui Dumnezeu, a început construcţia catedralei pe terenul familiei în 12 octombrie al aceluiaşi an.

Justo a vândut terenurile şi bunurile rămase de la familia sa, iar banii i-a investit toţi în construcţia catedralei. Periodic, primeşte şi donaţii care îl ajută să-şi ducă munca mai departe.

În afară de câte un ajutor sporadic, Justo munceşte singur la construirea catedralei, în fiecare zi, de dimineaţa până seara. Bărbatul nu e arhitect, nici zidar şi nu are nicio pregătire în domeniu. Nu are planuri, nici proiect pentru biserica pe care o construieşte, dar spune că are foarte clar în minte cum trebuie să arate construcţia finală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8074 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON