URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
08 Februarie 2012, 12:55

Universitarii orădeni, la urne pentru alegerea conducerii (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

16 secţii de vot amenajate în sala de jocuri sportive a Universităţii, situată pe malul Peţei, aşteaptă miercuri 1.143 de cadre didactice şi cercetători titulari, alături de reprezentanţii studenţilor, pentru a vota noul rector şi, cu excepţia studenţilor (care deja au făcut acest lucru) noii membrii ai Senatului.

Dacă pentru funcţia de rector există doi candidaţi, Cornel Antal şi Gheorghe Ionescu, pentru cele 57 de locuri din Senat candidează 90 de persoane.

În primele trei ore de la deschiderea urnelor, aproape jumătate din electorii necesari pentru îndeplinirea condiţiei de cvorum au votat. "Din totalul de 1.143 de electori, din care cadre didactice şi cercetători sunt 1070, iar studenţi 73, până la ora 11 au votat 250 de persoane", a declarat pentru BIHOREANUL Hathazi Francisc-Ioan, preşedintele secţiilor de votare.

Ambii candidaţi pentru funcţia de rector au votat deja, Ionescu fiind, de altfel, printre primii electori. Acesta a ajuns la vot la scurt timp după ce urnele s-au deschis, în jurul orei 8.00, cu trei ore mai devreme decât Antal.

Întrebat de jurnalişti cum a pus ştampila, acesta a spus că a făcut-o... cu atenţie. "Am votat pentru viitorii şefi ai rectorului. Dacă voi ajunge rector, aceştia (n.r. - membrii Senatului) vor fi şefii mei, aşa că am fost foarte atent când am votat", a spus Antal. El a mai spus că şi-a dat votul acelor candidaţi pe care îi cunoaşte, pe care îi apreciază şi "care ar putea să asigure cadrul necesar ca să continue trendul ascendent al Universităţii".

În sala de jocuri sportive unde au loc alegerile se află şi observatori, unii angajaţi ai Universităţii, alţii persoane care s-au acreditat pentru a vedea dacă procesul decurge corect.

Urnele se vor închide la ora 18, urmând ca apoi să înceapă numărarea voturilor. Pentru a alegerile să fie validate, trebuie să-şi exprime votul minim 572 de persoane. Dacă nu va fi îndeplinită condiţia cvorumului sau dacă, în ciuda cvorumului, niciun candidat la funcţia de rector nu adună majoritatea voturilor, alegerile se vor relua pe 11 februarie.

UPDATE:

La ora 13, prezenţa la vot a fost de 46%, ceea ce înseamnă că 530 de universitari şi-au exprimat votul. Potrivit purtătorului de cuvânt al Universităţii, Olimpia Popoviciu, până acum a existat un singur incident. "Cineva şi-a uitat buletinele de vot pe masă, după ce a votat, adică nu le-a mai băgat în urne. Ambele buletine au fost anulate", a declarat Popoviciu.

UPDATE 2:

Potrivit unui comunicat al Universităţii, până la ora 16, s-au prezentat 766 de electori, reprezentând 67% din numărul total al celor înscrişi pe liste.

UPDATE 3:

Cu jumătate de oră înainte de închiderea urnelor, la 17.30, prezenţa la vot era de 74%. Au votat 845 de persoane.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Cu sau fara Ionescu
da la UO sunt clar 206 de retardati titulari + vreo 500 de debili mintali care nu au participat la vot. Nr. 1 este Ioneasca nr 2 Ionescu .........
Postat 09 Februarie 2012, 19:10 de angajat
Sa fim corecti, daca se poate!
Ionescule, consulta un psihiatru, nu un avocat! Mult succes, domnule rector, Antal!
Postat 08 Februarie 2012, 21:22 de SAFE
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON