URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Octombrie 2011, 17:48

Un mopedist fugar şi prins fără permis la volanul unei maşini va sta 2 ani după gratii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean căutat pentru a-şi ispăşi o condamnare de 2 ani şi 3 luni dispusă pentru comiterea mai multor infracţiuni rutiere a fost prins şi încarcerat de poliţiştii orădeni.

Bărbatul, Viorel Nonea, 36 ani, a fost trimis în judecată în 2009 de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea sub acuzaţia de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autoturism fără permis de conducere.

Acesta era acuzat că, pe 3 martie 2008, în timp ce conducea un moped pe strada Bradului din Oradea, a pierdut controlul vehiculului, a alunecat, iar în cădere mopedul a lovit o orădeancă pe care a proiectat-o în şanţul de la marginea drumului.

În urma accidentului, femeia a suferit o fractură de coccis şi a fost imobilizată mai bine de şase luni.

Nonea, care a fugit de la locul accidentului, a fost prins de poliţişti câteva zile mai târziu şi pus sub învinuirea de vătămare corporală din culpă. Procurorii au decis cercetarea lui în stare de libertate, iar în timpul anchetei bărbatul a fost prins în trei rânduri la volanul unui autoturism, fără a avea permis de conducere.

Ca atare, pe 9 iunie 2009, Viorel Nonea a fost trimis în judecată şi condamnat în prima fază de Judecătoria Oradea la 4 ani de închisoare cu executare. Ulterior, însă, Tribunalul Bihor i-a redus pedeapsa la 2 ani şi 3 luni, sentinţă menţinută şi de Curtea de Apel Oradea, pe 11 octombrie.

Cum bărbatul nu s-a prezentat la Penitenciarul Oradea pentru a-şi ispăşi pedeapsa, judecătorii au solicitat ajutorul Poliţiei, iar, marţi, poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au şi reuşit prinderea fugarului.

Potrivit unor surse judiciare, Viorel Nonea este recidivist. Acesta a fost condamnat de mai multe ori pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, respectiv furt calificat, ultimele pedepse fiind de 2 ani şi 4 luni închisoare, aplicată în 2000 respectiv de 1 an, în 2003.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
clem
oare cine va da dreptul sa publicati pe internet problemele altora ma scoateti din sarite.daca el a gresit plateste si daca vrea si sunt multe neadevaruru pe care justitia nu le ea in seama nu inteleg de ce isa dat atata dreptate femeii alea era in mijlocul strazi nu era nici pe trotuar nici pe trecere de pietoni de ce nu a luat nimeni in considerare lucru asta nu a stat nici o zi in spital a venit seara pe picioarele ei la politie si am intalnito in saptamana urmatoare la cumparaturi cum a ce recuperare e asta oare intrun proces de ce nu conteaza si aceste amanunte si va repet nu a fugit de la locul accidentului el aridicato si vb cu ea si ea la asiurat ca e bine si nu e nevoe sacheme salvarea da a gresit ca a avut incredere.ea zis ca ea vrea sa ii dea bani sai plateasca facultatea lu fiusu ca daca nu il baga la puscarie cea ce a si facut de ce oare nu se iau in considerare aceste amanunte care fac diferenta intr minciuna si dreptate,e usor sa dea o sentinta care distruge vietile altora nu stie nimeni cata suferinta provoaca nu numai lui ci si familei lui dar stiu ca le va veni randul sa plateasca pentru raul facut si vor plati cu siguranta eu stiu ca dumnezeu intarzie dar nu uita
Postat 10 Martie 2012, 22:30 de clem
hkjhlkj;k
daca nu stiti cum stau lucrurile de ce dracu scrieti aiurea nonea nu a fost fugar nici o clipa nici nu a fugit de la locul accidentului cat femea aea ea zis ca nu a patit nimic sa mearga ca nu vrea sa cheme politia sau salvarea si de aea a plecat. ear despre gasit de politie nu a fost in 3 zile ci lau sunat dupa 3ore si lau chemat la politie si sa prezentat, ear femeia mincinoasa si nenorocita nu a avut nevoe de nici o recuperare a vrut bani sai plateasca facultatea lu fiusu la o saptamana am intalnito la cumparaturi si nu avea nici pe dracu nimic dar va plati ea tot ce a facut ca exsita un dumnezeu si lapenitenciar nu prezentat ca nu a primit nici un mandat si nu a stiut ca a primit condamnare. de nua intrebato nomeni pe femee ce cauta in mijlocul strazi de ce nu sau luat masuri si in potriva ei si mai ziceti ca legea e corecta
Postat 10 Martie 2012, 16:16 de nonea mariana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON