URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iulie 2010, 13:42

În Bihor, nu se lucrează la autostradă din cauza lipsei banilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În urmă cu două săptămâni, BIHOREANUL a dezvăluit că e posibil ca o parte din lucrările realizate de Bechtel la tronsonul 3C al autostrăzii Transilvania, adică cel din Bihor, să fi fost făcute de pomană, întrucât în anumite zone lucrările au fost abandonate fără a se fi luat vreo măsură de conservare. De pildă, viaductul de la Chiribiş este pustiu, iar barele de protecţie şi fierul din beton au ruginit, deoarece nici banala conservare prin închiderea în beton a armăturilor nu s-a realizat.

După ce BIHOREANUL a prezentat stadiul în care se află în prezent tronsonul 3C, Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi a răspuns unor întrebări remise de săptămânal înainte de apariţia articolului.

Astfel, potrivit CNADNR, "din cauza constrângerilor bugetare, fondurile sunt insuficiente pentru continuarea lucrărilor conform graficului pe secţiunile 2B şi 3C", adică Câmpia Turzii - Gilău, respectiv Suplacu de Barcău - Borş. În Bihor, lucrările nu au fost oprite de tot, însă, din lipsă de bani, se lucrează doar la viaductul de la Suplacu de Barcău.

"Având în vedere că pe secţiunea 3C lucrările nu au fost sistate şi că obiectivul nu a fost preluat de CNADNR, conservarea lucrărilor nu cade în sarcina acesteia", se mai arată în răspunsul companiei.

Când vor fi reluate lucrările la parametri normali, CNADNR nu mai poate spune. De înţeles, însă, dat fiind că la data de 31 decembrie 2009, datoriile către Bechtel reprezintă peste 90% din bugetul alocat pentru anul 2010.

Totodată, compania de stat precizează că nu are o estimare a costurilor suplimentare necesare remedierii degradărilor, urmând să facă aceste calcule la reluarea lucrărilor.

Citeşte despre tronsonul bihorean al autostrăzii Transilvania în articolul: Autostrada în Bihor, drumul scump al nepăsării

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON