URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
29 Martie 2012, 18:19

Consiliul Local se întruneşte vineri pentru a aproba majorarea tarifelor la gunoi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deliberativul local se întruneşte vineri de la ora 14, în şedinţă ordinară, pentru a hotărî majorarea tarifelor la gunoi. Conform proiectului de hotărâre, tarifele de depozitare a deşeurilor menaje la groapa de gunoi a oraşului administrată de firma Eco Bihor vor fi majorate de la 14 euro pe tonă la 14,31 euro pe tonă în perioada 1 mai 2012 - 30 aprilie 2013.

La fel, preţul deşeurilor menajere amestecate cu moloz a fost majorat de la 14 euro la 14,31 euro pe tonă, iar cel al deşeurilor rezultate din construcţii şi demolări a crescut de la 2,24 euro pe tonă la 2,28 euro pe tonă. Deşeurile colectate selectiv, precum şi pământul vegetal vor putea fi depuse în continuare în mod gratuit la groapa de gunoi.

Majorarea de tarife a fost făcută prin negociere cu reprezentanţii municipalităţii, la propunerea firmei Eco Bihor, şi este menită să acopere inflaţia de 1,8% din 2011 şi costurile suplimentare suportate de operatorul economic.

În cadrul şedinţei de vineri, aleşii orădenilor mai sunt chemaţi să aprobe şi Planul Urbanistic de Detaliu privind modernizarea bazei sportive Ioşia. În prezent, pe amplasamentul din strada Splaiul Crişanei există opt terenuri de tenis cu dotările aferente şi două clădiri propuse spre demolare.

Edilii au propus extinderea bazei sportive cu încă patru terenuri de tenis şi construirea a trei corpuri de clădire cu destinaţia de alimentaţie publică, vestiare şi cabină pentru portar. După finalizarea studiului de fezabilitate al investiţiei lucrările vor demara încă din acest an, cel mai probabil din fondurile municipalităţii.

Tot vineri, consilierii locali vor fi chemaţi să voteze noile regulamente privind funcţionarea Poliţiei Locale, a Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului (Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului), respectiv monitorizarea consumurilor unităţilor de învăţământ şi a metodologiei privind închirierea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
ce urmeaza?
ce majorari mai urmeaza oare dupa intretinerea la apartamente si la gunoi ce ne mai pregateste Bolo ca sa ne faca traiul de zi cu zi mai "usor".cu preturile stabilite de consilieri nostrii locali vom ajunge majoritatea in strada din cauza datoriilor
Postat 30 Martie 2012, 12:16 de luky
Rusine, bolovane !
Gibonule, tot burgul vorbeste ca esti actionar la rer, prin interpusi, evident ! Acum, dupa ce ati prostit populatia sa sorteze GRATUIT gunoiul menajer, de au ramas tiganii de la groapa de gunoi someri, acum ati crescut pretul !!! Cu cat te-au manjit, gibonule, ca sa scoti Urbana de pe piata ? La cat valorezi in ochii oamenilor cred ca ai primit putin, adica te-ai ,,manjit'' !
Postat 30 Martie 2012, 09:19 de .
Monopol
Ce sa-i faci asa e cu monopolul! Unde e Urbana?
Postat 30 Martie 2012, 05:24 de Teo
pt fraierii din oradea
Va maresc preturile doar putin acum la gunoi,la incalzire si la apa. Apropo! Am reusit: v-am facut cea mai scumpa , dar si cea mai proasta apa din Romania. Sa va mai spun ce-am facut? Mi-am tras vreo 60 de milioane de euro...ca sunt primarul vostru...ce naiba.Nu ma credeti? Va spune Beni Rus de la Selina,ca doar stie el cum sta traeba....Ha!Ha! Si va mai ,,fac'' 4 ani....ca sa ma tineti minte cand veti plati datoriile facute ca sa -mi fie mie bine.
Postat 29 Martie 2012, 23:51 de bolojan
Ordinea si Curatenia
Dar ce parere aveti de faptul ca noua 'capitala verde' a Romaniei, asa cum se lauda municipalitatea, este pusa la 'podea' de praful ridicat de vant in aceste zile ? Printe blocuri si pe strazi, printre mormintele din cimitir si prin parcuri, prin mintea 'vizitatorului' de la ministerul mediului si a celui ce e presedinte al unui senat fara cvorum, printre atatea gunoaie umane lasate sa circule liber ... vantul a facut ravagii, ridicand in aer toata mizeria ce statea 'cuminte' la sol pana sa fie rascolit in mod natural. Jenant pentru un gibon care se lauda cu 'ordinea din primarie si curatenia din oras', in campania din 2008, pentru ca astazi sa constatam ca ordinea a fost incalcata prin politizarea pana si a portarilor primariei iar curatenia e ca dupa razboiul pasoptist.
Postat 29 Martie 2012, 19:51 de Carp III
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON