URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
27 August 2012, 17:03

"Regulamentul maidanezilor" va fi dezbătut marţi de Consiliul Local

Câinii comunitari le strică vacanţa aleşilor. Consiliul Local se întruneşte marţi de la ora 14 pentru a dezbate proiectul de regulament privind organizarea şi funcţionarea serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără străpân din Oradea.

În mod surprinzător, în ciuda protestelor vehemente a celor peste 200 de orădeni care s-au prezentat pe 10 august la dezbaterea publică a proiectului de regulament, normativul a fost refăcut de angajaţii municipalităţii într-o formă şi mai restrictivă.

Spre exemplu, dacă în varianta iniţială a regulamentului câinii prinşi şi aduşi în adăpost puteau fi daţi spre adopţie după 7 zile, interval în care ar fi putut fi revendicaţi de stăpân, în forma actuală termenul este redus la numai două zile.

La fel, dacă în forma iniţială normativul se axa mai mult pe eutanasierea câinilor bolnavi incurabili sau senili, în forma actuală acesta acesta defineşte clar eutanasirea ca fiind un "act de sacrificare prin procedee rapide şi nedureroase a câinilor fără stăpân care sunt bolnavi cronici şi incurabili ori care nu au fost revendicaţi sau adoptaţi în condiţiile şi în termenele stabilite de lege". Iar, potrivit OUG 155 din 2001, termenul este de 7 zile!

Dezbaterea proiectului de regulament se anunţă ca fiind una aprinsă în condiţiile în care consilierii UDMR şi cei ai PDL s-au declarat împotriva eutanasierii, poziţie împărtăşită şi de unii reprezentanţi ai USL.

"Cei care aţi întocmit acest regulament de ce reveniţi la eutanasiere, soluţie care a fost deja dezbătută public şi respinsă? De ce trebuie eu să roşesc pentru că dumneavoastră puneţi în dezbatere un ceva ce nu trebuia discutat?", i-a întrebat liberalul Daniel Vulcu pe reprezentanţii Direcţiei Tehnice la dezbaterea din 10 august.

Şansele ca proiectul de hotărâre să fie respins de Consiliul Local sunt însă minime în condiţiile în care normativul poate fi adoptat cu numai 14 voturi, iar USL are nu mai puţin de 18 reprezentanţi în deliberativul local.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
32 Comentarii
si decizia finala este...
Pfuu, se pare ca v-ati agitat ca sifoanele degeaba. "Legea" a trecut.
Postat 29 August 2012, 10:54 de NonOligo
Adoptati-i!
1. Pentru cei care sunt \"iubitori\" inflacarati ai patrupedelor ii invit sa ii adopte inainte ca acestia sa fie eutanasiati. Daca ii iubiti asa de mult, luati-i acasa! Apoi daca sunt gasiti abandonati pe strada din nou => AMENDA!. Atunci sa vedem cat de mare mai este dragostea... 2. Prezenta unei persoane la intalnirile sau dezbaterile publice legate de acest subiect ar trebui conditionate de adoptarea unui caine!
Postat 28 August 2012, 18:12 de Ioenl
sunt de scord ca
PRIMU EUTANASIAT SA FIE JAVRA DE BOLOVAN!!!!!!!!
Postat 28 August 2012, 16:35 de eu
categoric
Categoric trebuia sa vin la dezbatere. Sa vad babuini cum dau cu pumnu' in masa si semneaza petitii. Din pacate, ziua mea are 24 de ore si prefer sa le petrec intr-un mod mai constructiv.
Postat 28 August 2012, 15:51 de Dan C
gfdgdflsgkjs;lkj;
nu ma obosesc sa iti aduc argumente si solutii viabile, am facut-o de fiecare data cand aparea cate un retard ca tine la fiecare articol cu aceasta tema. daca erai atat de curios sa auzi argumente sau solutii viabile, trebuia sa vii la dezbaterea publica.
Postat 28 August 2012, 15:45 de ...
mda
Nu foarte ma intereseaza regulamentul primariei. Sunt jocuri politice, jocuri de culise, totul se rezuma la bani intr-un final. E distractiv sa va vad pe voi, iubitorii de paduchiosi, cum va agitati ca sifoanele pe forumuri si pe feisbuci cu petitii si citate din diversi indieni jegosi dar fara argumente reale sau solutii viabile. Dar daca singurele tale argumente sunt "esti prost" si "taci dracului din gura" iti doresc la randul meu un viitor stralucit, de preferinta strangand cacati de caine de pe soseaua de centura in timp ce practici meseria al carei rod ai fost. E bine asa?
Postat 28 August 2012, 15:22 de Dan C
gfsdfgdfgdfsgdf
@dan c: si inca ceva, daca te-ai fi obosit sa citesti regulamentul votat astazi de primarie ai fi vazut ce aberatii sunt scrise acolo, daca nu stii despre ce vorbesti, taci dracului din gura
Postat 28 August 2012, 15:14 de ...
gfsdfgdfgdfsgdf
@dan c: esti mai prost decat prevede legea, si pe langa asta, te dai inteligent. esti penibil!
Postat 28 August 2012, 15:13 de ...
mda
Sigur ca da, eutanasiaza-ma cand vrei. La fel cum si eu pot sa te eutanasiez pe tine. Depinde care are calibrul mai mare sau tinta mai precisa, nu? Gandesti ca in evul mediu din toate punctele de vedere. Sa stii ca nu e vina mea ca stai intr-un bordei impreuna cu 3 gaste, 2 porci si 1 caine. E vina sistemului de invatamant din Romania ca nu a putut scoate dintr-un idiot macabru un om cu capul pe umeri.
Postat 28 August 2012, 15:11 de Dan C
gfsdfgdfgdfsgdf
@ioi: mizerie ii ma-ta
Postat 28 August 2012, 15:09 de ...
gfsdfgdfgdfsgdf
@dan c: "De ce e criminala o masura care prevede eutanasierea unor animale nedorite? " din punctul meu de vedere, nici tu esti dorit, sa te eutanasiem si pe tine?
Postat 28 August 2012, 15:06 de ...
ioi
Sunteti niste mizerii mah! Toti care puneti animalele mai presus de oameni sau care negati faptul ca e necivilizat dupa orice fel de norma sa traiesti in acelasi habitat cu niste animale semi-salbatice si periculoase. hai sa lasam pe strazi porci capre....catot animale sunt si ele ...vaidoamne dar ce aveti in cap? tarate?
Postat 28 August 2012, 15:00 de ioi
@marius
btw, apropos de citatele tale linse de la PETA "animalul e mai presus de om! nu omoara de placere" - lupii sunt printre putinele animale care omoara de placere. Stii, chestiile alea ce le-ai domesticit tu si la care le-ai ocupat arealul si care acuma te musca de picioare si se caca peste tot.
Postat 28 August 2012, 14:40 de Dan C
@marius
@marius - du-te bai baiatule si salveaza ursi panda! Argumentele tale echivaleaza cu instructiunile de pe crema de pantofi. Cine face pe victima? Eu care vreau sa traiesc intr-un oras civilizat sau tu ca nu stii exact ce vrei?
Postat 28 August 2012, 14:34 de Dan C
sunt pentru eutanasiere
Si in alte tari sunt eutanasiati ciini, e mai rau la noi ca in Bangladesh, cui ii trebuie ciine sa il tina in casa, locul lor nu e in strada
Postat 28 August 2012, 14:23 de geo
animalul e mai presus de om! nu omoara de placere
@dan c acele animale au fost domesticite si folosite de "oameni". le-am distrus instinctele de supravietuire le-am ocupat arealul si acum facem pe victimele. hai sictir!
Postat 28 August 2012, 14:22 de marius
and again
De ce e criminala o masura care prevede eutanasierea unor animale nedorite? Pe cat se pare, nici marii iubitori de animale nu doresc acesti caini. Altfel i-ar lua acasa sau ar pune mana de la mana sa le asigure un trai bun, departe de strazi. In schimb, se aduna in haite pe internet si le ureaza oamenilor cu capul pe umeri - boli incurabile, copii morti sau chinuri de tot felul. Sunteti niste mizerii mah! Toti care puneti animalele mai presus de oameni sau care negati faptul ca e necivilizat dupa orice fel de norma sa traiesti in acelasi habitat cu niste animale semi-salbatice si periculoase. Sper sincer sa nu fiti niciunul muscat de un caine vagabond. Ar risca sa se imbolnaveasca si sa moara in chinuri groaznice.
Postat 28 August 2012, 14:08 de Dan C
eutanasierea lui bolojan
sper ca primul eutanasiat sa fie bolojan! uramatorii sa fie consilierii care voteaza pt!
Postat 28 August 2012, 13:01 de marius
gefsdfg sdgsdfgd fgdfg dfs
@aa: esti retard! si eu fac poze cainilor comunitari, pentru ca imi plac. @alin: du-te ma de aici cu minciuni imputite din astea! e plin internetul de oameni de doi lei care mint fara nerusinare!
Postat 28 August 2012, 11:29 de ...
copil muscat
vineri a fost muscat un copil vecin cu mine de un caine vagabond..culmea e ca cu cainele respectiv se juca zilnic...ca norocul ca a fost un vecin in preajma si ca nu au fost mai multi ,ca il defigura poate
Postat 28 August 2012, 11:06 de alin
are dreptate
PERFECT DE ACORD CU aa
Postat 28 August 2012, 11:04 de mara
intrebare pt iubitorii de animale
viata e scumpa ..ce ati zice daca as tine langa blocul meu niste porci si niste gaini? sunt tot animale ca si cainii..nu? nu aveti minte cat o gaina beata. unde prin strainatate mai ati vazut cainii comunitari ...in oradea au ajuns sa fie haite in tregi ..mai deunazi un fotograf seara langa pasaj l-e facea poze. frumos ,frumoasa reclama... nu?
Postat 28 August 2012, 11:03 de aa
fasdfgldfgjlsdfgldfng
Urmatorul pas sper sa fie eutnasierea cretinilor isterici din orasul asta, precum ilie si aa, ca ii plin de ei.
Postat 28 August 2012, 10:53 de ...
da
perfect de acord cu Joel...ideea in sine e incredibil.
Postat 28 August 2012, 10:53 de woofie
Urmatorul pas
Oare care va fi urmatorul pas? -Eutanasierea boschetarilor? -Euatanasierea persoanelor cu dizabilitati? -Eutanasierea somerilor? -...?
Postat 28 August 2012, 10:39 de Joel
ilie
toti frustrati si toate babetele mari aparatori ai drepturilor cainilor.mai bine ati adopta un copil ca sunt sigur ca majoritatea nu aveti. ce ati vrea sa faca restul populatiei sa lase ca fiecare dintre voi sa tina cate 10 caini pe strazi si sa transforme parcurile dintre blocuri in gradini zoologice?
Postat 28 August 2012, 10:21 de ilie
aa
1 luna in adaposturi si pe urma ....eutanasierea..Bolojane curata orasul de caini ca ii plin de ei
Postat 28 August 2012, 10:16 de aa
titlu
Mai taci in ma-ta Ioenl, de cretini ca si tine e plina lumea. Imbecilule! Te-ai trezit si tu vorbit.
Postat 28 August 2012, 09:11 de ...
Adoptati-i!
1. Pentru cei care sunt \\"iubitori\\" inflacarati ai patrupedelor ii invit sa ii adopte inainte ca acestia sa fie eutanasiati. Daca ii iubiti asa de mult, luati-i acasa! Apoi daca sunt gasiti abandonati pe strada din nou => AMENDA!. Atunci sa vedem cat de mare mai este dragostea... 2. Prezenta unei persoane la intalnirile sau dezbaterile publice legate de acest subiect ar trebui conditionate de adoptarea unui caine!
Postat 27 August 2012, 23:52 de Ioenl
Bolojan sa fie EUTANAZIAT
Oameni bun ,nu e nimeni care sa-t traga putin de ureche pe hingherul acel amarat.?..ii doresc toate cele bune,batranete cu chinuri si moarte lenta si dureroasa..
Postat 27 August 2012, 23:40 de Antonia
@bolojan
bolojane, asta e opera ta! la viitoarele alegeri sa te voteze cainii eutanasiati! mai bine votez un ticalos pedelist care-mi fura mancarea din farfurie, decat un CRIMINAL CA TINE !
Postat 27 August 2012, 19:49 de xfiles
usl
dupa figura nationala facuta romanilor de catre usl urmeaza acum figura locala . Comparatia nu-i fortata , e vorba tot de ,,una zicem , alta facem " . La urma urmei ,dupa figura facuta bietilor prieteni ai oamenilor , puteti jura ca nu vom urma chiar noi ?! Ne vom trezi in situatia : noi cetatenii , pe de-o parte si ei USL + PDL de cealalta parte . Pe pariu ?
Postat 27 August 2012, 19:45 de suparatu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON